Не ми казвайте кога трябва да раждам.

Не ми казвайте кога трябва да раждам.

Кой не е чувал фразите - “Време ти е”, “Айде, няма ли да раждаш?”.
Тези дребни подмятания обикновено се минават метър. Могат да създадат недоволство и раздразнение, но сме ги прели за нещо нормално. А то не е. Защото някъде там това гласче е загнездено в съзнанието ни и ни вкарва стрес след всеки рожден ден, след всяко детско парти, след разговори с роднини или приятели с деца. 😳


Раждането на деца, често се разглежда като единствения начин за осмисляне на живота и като вселенски дълг за проповядването на този смисъл от хората, които вече имат деца.


Говорили сме много по темата и ще продължаваме - Не всички хора искат да имат деца. Не всички хора могат да имат деца. Много хора правят опити да имат деца. Някои хора искат да си осиновят деца. Не всички са готови за деца. Не всички хора са сигурни, че искат деца. Не всички хора са намерили хората, от които искат да имат деца. Не всички хора искат да имат деца на определена възраст.
Затова, молим ви, спрете с тези подмятания. Знам, че не го правите с лошо, но наранявате, внушавате, омаловажавате и притискате хората около вас с такова поведение.
Всеки има своето темпо за личен и професионален живот, който не бива да вкарваме в собствените си рамки и разбирания. 🙏

 

Остави коментар

Моля, имай предвид, че коментарите трябва да бъдат одобрени, преди да бъдат публикувани.

Този сайт е защитен чрез reCAPTCHA и се прилагат Правилата за поверителност и Условията за използване на услугата на Google.